Att tänka på

BOKA TID FÖR RUNDVISNING!

Vi rekommenderar varmt att ni bokar tid för en rundvisning av hotellet, det ger en extra trygghet att både se den fina miljön och få information om våra rutiner.  Vi kan endast ta emot anmälda besök – ring 040-455 888 och boka tid för rundvisning!

SPECIFIKA IN- OCH UTCHECKNINGSTIDER

In och utcheckning sker morgon eller kväll. Dock ej lördag eller söndag förmiddag. Det är av stor vikt att uppgjorda in- och utlämningstider hålls – för våra gästers lugn och ro och att alla rutiner skall fungera. Vi vill gärna ha så mycket tid som möjligt över till närhet och omvårdnad av våra gäster. Se gärna de tider som gäller för VÅRT HUNDHOTELL, VÅRT HUNDDAGIS resepektive VÅRT KATTHOTELL under respektive flik.

VID INCHECKNING – MEDTAG VACCINATIONSINTYG!

När en ny gäst checkas in på hotellet kontrolleras vaccinationsintyg och det skrivs en journal med information om gästen och dess ägare med personuppgifter om vi behöver kontakta Er. Vaccination av parvo och kennelhosta görs varje år och valpsjuka görs vartannat år. När hunden eller katten checkas in är ett tips att avskedet sker så odramatiskt som möjligt för hundens skull.

TA MED NÅGOT SOM DOFTER HEMMET

För ökad trivsel och trygghet för din hund eller katt – medtag gärna personlig filt, bädd, favoritleksak, gosedjur eller dylikt som har doft av hemmet.

MAT INGÅR

Mat ingår, Näsets Hund & Katthotell serverar HILLS kvalitetsfoder och mat- och vattenskålar finns till varje gäst. Naturligtvis kan medhavd mat serveras om så önskas, om din hund exempelvis har känslig mage.

FÖR SÄKERHETEN!

Ha vänligen alltid koppel på din hund respektive bur till din katt (eller sele) när ni anländer av säkerhetsskäl. För allas omtanke och trygghet mottar vi endast vaccinerade hundar och katter.

VID SJUKDOM

Vi är väldigt noga med att inte ta emot smittade djur. Smitta kan ju uppstå trots att djuren är vaccinerade. Hundar eller katter med minsta lilla symptom såsom harkling eller kräkning kan tyvärr inte checkas in. Det är dock svårt även för er djurägare ibland att säkert veta om hunden bär på en smittsam sjukdom så ring och rådfråga oss om ni är tveksamma. Läs gärna mer om kennelhosta respektive kattsnuva här under fliken ”ATT TÄNKA PÅ”.

Däremot passar vi hundar och katter med kroniska sjukdomar som diabetes, epilepsi, njurproblem etc. Vid enstaka tillfällen kan det förekomma att vi kan behöva ta ut en extra debitering, om det innebär mycket extravård.

Skulle hostan bryta ut, trots vår minutiösa städning, så ska man vara medveten om att den är väldigt smittsam men som regel inte farlig. Kan jämföras med en vanlig förkylning hos människan och den brukar gå över efter ca 1-2 veckor. Självklart ökar smittrisken när man lämnar sitt djur på hotell, så för att undvika smittor tar vi inte emot hundar eller katter som bär på någon smittsam sjukdom, t.ex. maginfluensa, kennelhosta eller ohyra.

Efter varje gäst som checkas ut rengörs gästrummet med desinficerande medel.

 

Varmt välkomna att kontakta mig om ni har fler frågor
Emma Norman
djursjukvårdare • instruktör