Vårt hunddagis

FÖR DIG SOM BEHÖVER HJÄLP MED DIN HUND REGELBUNDET UNDER DAGTID.

Hunddagis kan bokas från en till fem dagar per vecka. Hunden kan lämnas 07.00–10.00 på morgonen och hämta mellan 15.00–18.00. Observera att dessa tider gäller endast dagishundar inte inackorderingar till hundhotellet!

Allt är fräscht och väl genomtänkt, från det separata katthotellets byggnad 2006 till det helt nybyggda hundhotellet 2012. En trygg, hemtrevlig miljö med hög standard är en viktig bas men en hög trivselfaktor som också blivit vårt signum, är att ge varje hund- och kattgäst omtanke och närhet – det skapar trygghet.

Med rogivande musik, murade väggar mellan rummen, ljudisolerade glasdörrar och ljudisolering i taket skapas en ombonad, behagligt lugn atmosfär. Hundgästernas magar och leder hålls också varma med värmeslingor i golvet.

Hunddagisets gäster får antingen ett eget rum alternativt får de bo tillsammans med någon kamrat om så önskas. En del av våra hundgäster kan gå in och ut till en egen uteplats via en lucka i väggen, vilket givetvis skapar en extra känsla av frihet. Stor vikt läggs på säkerhet, varje uterastgård har hänglås och hundhuset är alltid låst. Vi har även installerat nät under varje rastgård så att ingen kan gräva sig ut.

För att undvika smittsamma sjukdomar, är vi väldigt noggranna med hygienen. Efter varje hund som checkas ut rengörs varje rum med desinficerande medel.

BOKA TID FÖR RUNDVISNING!

Vi rekommenderar varmt att ni bokar tid för en rundvisning av hunddagiset, det ger en extra trygghet att uppleva den fina miljön och få information om våra rutiner.

RUTINER OCH MOTION

Vi har god struktur på våra rutiner med motion, vila och mat.  De får två rejäla lekstunder per dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen om de fungerar med andra hundar. Annars rastas de separat! En viktig stund på dagen är också siestan som sker dagligen klockan 12–15 med rogivande musik i bakgrunden.

VID INSKRIVNING – MEDTAG VACCINATIONSINTYG!

När en ny gäst skrivs in på hunddagiset kontrolleras vaccinationsintyg och det skrivs en journal med information om hundgästen och dess ägare med personuppgifter om vi behöver kontakta Er. När hunden lämnas in är ett tips att avskedet sker så odramatiskt som möjligt för hundens skull.

VID SJUKDOM

Vi är väldigt noga med att inte ta emot smittade djur. Smitta kan ju uppstå trots att djuren är vaccinerade. Hundar eller katter med minsta lilla symptom såsom harkling eller kräkning kan tyvärr inte checkas in. Det är dock svårt även för er djurägare att säkert veta om hunden bär på en smittsam sjukdom så ring gärna och rådfråga oss om ni är tveksamma. Läs gärna mer om kennelhosta alternativt under fliken ”ATT TÄNKA PÅ”.

Däremot tar vi emot hundar med kroniska sjukdomar som diabetes, epilepsi, njurproblem etc som eventuellt kräver medicinering. Vid enstaka tillfällen kan det förekomma att vi kan behöva ta ut en extra debitering, om det innebär mycket extravård.

Varje rum rengörs med desinficerande medel när gäster checkar ut.

MEDTAG NÅGOT HEMIFRÅN

För ökad trivsel och trygghet för din hund – medtag gärna personlig filt, bädd, favoritleksak, gosedjur eller dylikt som har doft av hemmet.

FÖR SÄKERHETEN!

Ha vänligen alltid koppel på din hund när ni anländer av säkerhetsskäl.

 

Varmt välkomna!
Emma Norman
instruktör • djursjukvårdare