Vårt hundhotell

HÄR KAN DU CHECKA IN DIN HUND PÅ FASHIONABEL KORT SOM LÅNG VISTELSE!

Allt är fräscht och väl genomtänkt, från det separata katthotellets byggnad 2006 till det helt nybyggda hundhotellet 2012. En trygg, hemtrevlig miljö med hög standard är en viktig bas men en hög trivselfaktor som också blivit vårt signum, är att ge varje hund- och kattgäst omtanke och närhet – det skapar trygghet.

Med rogivande musik, murade väggar mellan rummen, ljudisolerade glasdörrar och ljudisolering i taket skapas en ombonad, behagligt lugn atmosfär. Hundgästernas magar och leder hålls också varma med värmeslingor i golvet.

Hundhotellets gäster får ett eget rum. En del av våra hundgäster kan gå in och ut till en egen uteplats via en lucka i väggen, vilket givetvis skapar en extra känsla av frihet. Luckan stängs av säkerhetsskäl på natten. Stor vikt läggs på säkerhet, varje uterastgård har hänglås och hundhuset är alltid låst. Vi har även installerat nät under varje rastgård så att ingen kan gräva sig ut.

För att undvika smittsamma sjukdomar, är vi väldigt noggranna med hygienen. Efter varje hund som checkas ut rengörs varje rum med desinficerande medel.

BOKA TID FÖR RUNDVISNING!

Vi rekommenderar varmt att ni bokar tid för en rundvisning av hundhotellet, det ger en extra trygghet att uppleva den fina miljön och få information om våra rutiner.

RUTINER OCH MOTION

Vi har god struktur på våra rutiner med motion, vila och mat. Promenader sker två gånger dagligen och det finns även tillgång till rastgård att leka i. Vid promenaderna har vi hög säkerhet med extra säkerhetslina runt midjan, se gärna bild till höger. En viktig stund på dagen är också siestan som sker dagligen 12–15 med rogivande musik i bakgrunden.

Viktigt med promenaderna är att hundgästen får individuella rundor så att magen kommer igång. Vid dessa promenader, när vi får egen tid med varje hund, lär vi känna individen väl. Det leder till att hunden känner sig trygg med oss som arbetar här. Förutom promenader släpps dem även i vår stora rasthage. Där kan varje individ snusa omkring i lugn och ro vilket upplevs som väldigt stimulerande, rena gottebordet med alla dofter. När de tröttnat på allt snusande så kan de ägna sig åt några av våra aktiveringsleksaker till exempel kuben som man lägger hundgodis i.

IN- OCH UTCHECKNINGSTIDER

Hämtning/lämning sker 09.00–10.00 på morgonen respektive 17.00 på eftermiddagen (dock ej lördag eller söndag förmiddag). Observera att dessa tider gäller endast hotellets hundgäster inte dagishundar!

VID INCHECKNING – MEDTAG VACCINATIONSINTYG!

När en ny gäst checkas in på hotellet kontrolleras vaccinationsintyg och det skrivs en journal med information om hundgästen och dess ägare med personuppgifter om vi behöver kontakta Er. När hunden checkas in är ett tips att avskedet sker så odramatiskt som möjligt för hundens skull.

VID SJUKDOM

Vi är väldigt noga med att inte ta emot smittade hundar. Smitta kan ju uppstå trots att djuren är vaccinerade. Hundar eller katter med minsta lilla symptom såsom harkling eller kräkning kan tyvärr inte checkas in. Det är dock svårt även för er djurägare att säkert veta om hunden bär på en smittsam sjukdom så ring gärna och rådfråga oss om ni är tveksamma. Läs gärna mer om kennelhosta alternativt under fliken ”ATT TÄNKA PÅ”.

Däremot tar vi emot hundar med kroniska sjukdomar som diabetes, epilepsi, njurproblem etc som eventuellt kräver medicinering. Vid enstaka tillfällen kan det förekomma att vi kan behöva ta ut en extra debitering, om det innebär mycket extravård.

Varje rum rengörs med desinficerande medel när gäster checkar ut.

MEDTAG NÅGOT HEMIFRÅN

För ökad trivsel och trygghet för din hund – medtag gärna personlig filt, bädd, favoritleksak, gosedjur eller dylikt som har doft av hemmet.

MAT INGÅR

Mat ingår, vi serverar HILLS kvalitetsfoder och mat- och vattenskålar finns till varje gäst. Naturligtvis kan medhavd mat serveras om så önskas, om din hund exempelvis har känslig mage.

FÖR SÄKERHETEN!

Ha vänligen alltid koppel på din hund när ni anländer av säkerhetsskäl.

 

Varmt välkomna!
Emma Norman
instruktör • djursjukvårdare