Vårt katthotell

katthotell2

TAR EMOT GÄSTER FÖR KORT, LÅNG ELLER REGELBUNDEN VISTELSE

Allt är fräscht och väl genomtänkt, från det separata katthotellets byggnad 2006 till det helt nybyggda hundhotellet 2012. En trygg, hemtrevlig miljö med hög standard är en viktig bas men en hög trivselfaktor som också blivit vårt signum, är att ge varje hund- och kattgäst omtanke och närhet – det skapar trygghet.

Katthotellet som är avskilt från hundhotellet har klimatanläggning med både värme och aircondition, så att det blir en behaglig temperatur året om för våra kattgäster. För ökad trivsel finns både hyllplan och klösanordningar samt avkopplande rogivande musik i bakgrunden.

Varje kattgästs rum innehar fönster och två våningar att disponera under sin vistelse. Många fönster har underbar utsikt över slätten där gässen gärna drar förbi. Kattgästerna har även tillgång till uteterass med klätterträd och andra stimulerande aktiviteter.

BOKA TID FÖR RUNDVISNING!

Vi rekommenderar varmt att ni bokar tid för en rundvisning av katthotellet, det ger en extra trygghet att både se den fina mijön och få information om våra rutiner.

RUTINER

Vi har god struktur på våra rutiner med mat, vila och närhet. Vi har speciella in- och utcheckningstider, en på förmiddagen och en på kvällen. Dock ej in- och utcheckning förmiddagar helger och helgdagar.

VID INCHECKNING – MEDTAG VACCINATIONSINTYG!

När en ny kattgäst checkas in på hotellet kontrolleras vaccinationsintyg och det skrivs en journal med information om kattgästen och dess ägare med personuppgifter, om vi behöver kontakta Er. När katten checkas in är ett tips att avskedet sker så odramatiskt som möjligt för kattens skull.

VID SJUKDOM

Vi är väldigt noga med att inte ta emot smittade katter. Smitta kan ju uppstå trots att djuren är vaccinerade. Katter med minsta lilla symptom såsom nysning eller kräkning kan tyvärr inte checkas in. Det är dock svårt även för er djurägare att säkert veta om katten bär på en smittsam sjukdom så ring gärna och rådfråga oss om ni är tveksamma. Läs gärna mer om kattsnuva alternativt under fliken ”ATT TÄNKA PÅ”.

Däremot tar vi emot katter med kroniska sjukdomar som diabetes, epilepsi, njurproblem etc som eventuellt kräver medicinering. Vid enstaka tillfällen kan det förekomma att vi kan behöva ta ut en extra debitering, om det innebär mycket extravård.

Skulle snuva bryta ut, trots vår minutiösa städning, så ska man vara medveten om att den är väldigt smittsam men som regel inte farlig. Kan jämföras med en vanlig förkylning hos människan och den brukar gå över efter ca 1-2 veckor. Självklart ökar smittrisken när man lämnar sin katt på hotell, så för att undvika smittor tar vi inte emot katter som bär på någon smittsam sjukdom, t.ex. maginfluensa, kennelhosta eller ohyra.

Efter varje gäst som checkas ut rengörs gästrummet med desinficerande medel.

MEDTAG NÅGOT HEMIFRÅN

För ökad trivsel och trygghet för din katt – medtag gärna personlig filt, bädd, favortleksak, gosedjur eller dylikt som har doft av hemmet.

FÖR SÄKERHETEN!

Ha vänligen alltid sele eller transportbur när ni anländer av säkerhetsskäl!

 

Varmt välkomna!
Emma Norman
instruktör • djursjukvårdare